Spill musikk når du jobber

Noen sjefer tillater det andre ikke. Det å høre på musikk i arbeidstiden er noe som mange har ulike meninger om. Men det kommer helt an på arbeidet. Musikk kan faktisk gjøre effektiviteten bedre dersom effektivitet er formålet. Musikken har rytme og den sprer glede. Har man glade ansatte vil alt gå mye bedre. Er man sin egen sjef spiller det ingen rolle hva man bestemmer seg for, men at både stillhet og musikk kan være bra, er det ingen tvil om. Her skal vi ta et dypdykk i noen låter som man kan ha på i bakgrunnen når man jobber på kontor.

Musikk om penger

Det er alltid kjekt å tenke på penger. Alt arbeidet man legger ned blir til penger man kan bruke. Er man flink kan det bli en vane. Det er selvfølgelig Pink Floyds egen låt vi tenker på her, men det fins mange andre låter som tar for seg dette fenomenet vi alle liker og elsker. For eksempel Abbas Money, Money, Money, Lady Gagas Money Honey og Save Dat Money med Lil Dicky. Rytmene går som en seddelpresse. Sjekk ut disse låtene mens du slapper av med Unibet, et kasino med velkomstbonus på mange spilleautomater. Dette er også potensielle seddelpresser. Ludacris sa en gang at dette var hans Money Maker.

Musikk om arbeid

DJ Khaled lagde låta Out Here Grindin, fordi han hadde erfaring med at arbeid gir mening. Ditt arbeid er avhengig av flere ting:

  • Trivsel
  • Formål
  • Start og slutt

Av og til må man ta seg pauser, og enten man vil det eller ikke, så er et vanskelig å jobbe seg rik på en vanlig måte. Da må man ha noe ekstra, det kan være talent for musikk eller en flaks i spill.

Andre låter som handler om arbeid er Work Bitch med Britney Spears og Workers Song med Dropkick Murphys.

Musikk om lykke

En av tingene som man ønsker å oppnå med penger er lykke. Det kan være å ha fritid, holde på med interesser eller være mer med familien. Lykke kan gi glede i arbeidet, fordi man nå vet hva man jobber mot. Det fins mange såre sanger om lykke, om lykken som forsvant eller aldri kom.

Men her skal vi ikke gå inn i depresjon, for vi vil heller ha det moro. Barbie Girl med Aqua er jo en morsom sang som gir oss lykkefølelsen, selv om den kan bli vel irriterende i lengden. Den første sangen vi tenker på er: Girl just wanna have Fun, en legendarisk låt av Cyndi Lauper fra 1983. Men det er flere låter man bør høre på, slik som Will Pharrels låt Happy. Denne låta gir overhodet ikke assosiasjoner til den neste låta, men vi garanterer at man hvert fall blir oppstemt av den. Steve`n Seagulls er et finsk coverband som bruker mange morsomme virkemidler. De har lagd en morsom versjon av AC/DC Thunderstruck og blir man ikke glad av denne – da bør man oppsøke lege.

Musikk om ingenting

Av og til er det lurt å spille musikk som ikke handler om noe spesielt. Det er selve musikken som får oss til å jobbe godt, og det kan for eksempel være låta Call on Me av Erik Prydz eller Nothing Left av Orbital. Rytmene her er viktig. For om man på en måte kan jobbe i transe, så har man kommet langt. Det er alltid viktig å være fokusert når man jobber, og å være i sonen på kontoret er ikke så dumt.

The Procrastination Song er en fin sang om å utsette ting, men det må man ikke gjøre på jobb. Blir man mer opphengt av å tromme til takten av musikken, har den ikke gjort det den skal.